17. Uluslararası Kıyı Sempozyumu (International Coastal Symposium - ICS2024) DENAM'ın katılımı ile Doha (Katar'da) düzenlendi
3 Ekim 2024 | 11:24

Deniz ve Su Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (DENAM) Müdürü Prof. Dr. Lale BALAS ve Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Can BALAS, Kıyı Eğitimi ve Araştırmaları Vakfı (CERF) ve Kıyı Araştırmaları Dergisi (JCR) tarafından düzenlenen  ve bu yıl ev sahipliğini Doha Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin (UDST) yaptığı, 17. Uluslararası Kıyı Sempozyumu’na (International Coastal Symposium - ICS2024) sekiz bildiri ve iki oturum başkanlığı ile katılım sağlamışlardır. DENAM, sempozyuma toplam sekiz bildiri ile katılmıştır.

Bildiriler, Web of Science Q3 kategorisinde taranan Kıyı Araştırmaları Dergisi (JCR) özel sayısında basılacaktır.

Sempozyum kapsamında sunulan bildiriler şunlardır:

  • Integrated Modeling for the Determination of Typology and Boundaries of Coastal and Transitional (Prof. Dr. Lale BALAS)
  • Enhancing Türkiye's Renewable Energy Capacity: An Advanced Hybrid Model for Combined Offshore Wind and Wave Turbines Design Utilizing Hydrodynamic and Monte Carlo Simulations (Prof. Dr. Lale BALAS-Prof. Dr. Can BALAS)
  • Exploring Renewable Energy on the Coastline of Türkiye: Wind and Wave Power Potential (Prof. Dr. Lale BALAS)
  • Exploring Coastal Ecosystem Biodiversity in a Mediterranean hotspot: Marmaris Bay, Turkey (Prof. Dr. Lale BALAS)
  • Assessment and Mitigation of Assessment and Mitigation of Land Based Pollutants and Climate Change Impacts on Coastal Water Quality (Prof. Dr. Lale BALAS)
  • A Hybrid Probabilistic Design Model of Riverine Jetties Incorporating Three-Dimensional Numerical Simulations of Transport Phenomena in the Context of Emerging Climate Change (Prof. Dr. Can BALAS)
  • Strategic Adaptation to Climate Change Through Monte Carlo Based Multi-Criteria Decision Model in Marine Spatial Planning (Prof. Dr. Can BALAS)
  • Assessment of Single-Layer Armor Units in Breakwater Design under Climate Change: In-Depth Case Analysis of Rize-Artvin Airport Breakwater (Prof. Dr. Can BALAS)

Sunulan bildirilere ek olarak Merkez Müdürü Prof. Dr. Lale BALAS ve Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Can BALAS Coastal Management, Policy, and Planning başlığı altında iki farklı oturumda, oturum başkanı olarak yer almışlardır.

Sempozyumun kapanış galası öncesi T. C. Katar Büyükelçisi Dr. Mustafa GÖKSU, Deniz ve Su Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (DENAM) Müdürü Prof. Dr. Lale BALAS ve Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Can BALAS’ı galanın yapılacağı Sheraton Otel’de ziyaret ederek sempozyum hakkında bilgi almıştır.

 


Sempozyumun kapanış galası öncesi ülkemizin Katar Büyükelçisi Dr. Mustafa GÖKSU’nun, Deniz ve Su Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (DENAM) müdürü Prof. Dr. Lale BALAS ve danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Can BALAS’ı ziyareti

DENAM müdürü Prof. Dr. Lale BALAS’ın sunumu

DENAM müdürü Prof. Dr. Lale BALAS’ın sunumu

A room with a projector screen

Description automatically generated

DENAM müdürü Prof. Dr. Lale BALAS’ın bir diğer sunumu

DENAM müdürü Prof. Dr. Lale BALAS’ın oturum başkanlığı yaptığı oturum

A person standing at a podium in front of a projector screen

Description automatically generated

DENAM danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Can BALAS’ın sunumu.

DENAM danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Can BALAS’ın oturum başkanlığı.

DENAM danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Can BALAS’ın oturum başkanlığı yaptığı oturum

DENAM danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Can BALAS sempozyum başkanı Prof. Dr. Michael Phillips ile

17. Uluslararası Kıyı Sempozyumu’na (International Coastal Symposium - ICS2024) katılım

background image