Deniz Mekânsal Planlaması Eğitim ve Çalışma Atölyesi
18 Temmuz 2024 | 11:44

Deniz Mekânsal Planlaması Eğitim ve Çalışma Atölyesi

Sürdürülebilir kalkınma ve çevresel koruma çalışmalarının ve Mavi Vatanımızın önemli bileşeni olarak, Deniz Mekânsal Planlaması (Marine Spatial Planning- MSP) Türkiye gündeminde önem kazanmıştır. Bu bağlamda, Barselona Sözleşmesi Çevre Programı Bölgesel Aktivite Merkezi (PAP/RAC) ile iş birliği içinde, bu alandaki merkezi ve sektörel kurumlar, sivil toplum kuruluşları, yerel idareler ve akademik çevrelerden temsilcileri bir araya getirerek ülkemizdeki bilgi birikimine katkı sağlayacak Deniz Mekânsal Planlaması eğitimi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiştir.

Eğitim ve Çalışma Atölyesi uzman eğitimci ve uygulayıcıların katılımı ile 12-13 Haziran 2024 tarihlerinde Ankara Point Otel’de gerçekleştirilmiştir. Eğitim, katılımcıların deniz kaynaklarını etkin bir şekilde yönetme ve koruma konusunda bilgilenmelerini ve becerilerini artırmayı amaçlayarak Deniz Mekânsal Planlaması (DSP) alanında ulusal ve uluslararası uygulamalar, yöntemler konularında İngilizce dilinde gerçekleştirilmiştir.

Eğitimin bir parçası olarak, katılımcıların Deniz Mekânsal Planlama konusunda derinlemesine bilgi edinmelerini ve mekânsal planlama konusunda becerilerini geliştirmelerini sağlayacak interaktif bir oturum olan "Deniz Mekânsal Planlama Oyunu (MSP Game)" düzenlenmiştir.

12-13 Haziran 2024 tarihlerinde Ankara Point Otel’de gerçekleştirilen Deniz Mekânsal Planlama Eğitim ve Çalışma Atölyesi Programına, Deniz ve Su Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (DENAM) Prof.Dr. Can Elmar Balas’ın katılımı ile katkı sağlamıştır.

katılım-1 katılım-1 katılım-1 katılım-1
background image