AYGM Hidrolik Laboratuvarı ziyareti gerçekleştirildi
11 Haziran 2024 | 12:18

Gazi Üniversitesi Deniz ve Su Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak Prof. Dr. Can Balas ve Prof. Dr. Asu İnan eşliğinde lisans ve doktora öğrencileriyle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Teknik Araştırma ve Kalite Yönetimi Dairesi Başkanlığı Hidrolik Şube Müdürlüğü laboratuvarına 10 Haziran 2024 tarihinde teknik gezi düzenlenmiştir. Laboratuvarda 30 m genişliğinde, 40 m uzunluğunda ve 1,2 m derinliğinde bir dalga havuzu ve 0.6 m genişliğinde, 40 m uzunluğunda ve 1,2 m derinliğinde bir dalga kanalı yer almaktadır. Dalga havuzunda Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali Koruma Dalgakıranı için yapı stabilitesi testlerine yönelik fiziksel model deneyleri gerçekleştirilmektedir. Dalga kanalında ise Doğu Karadeniz de yeni bir liman projesi için etüt-proje işleri kapsamında dalgakıran stabilite ve dalga aşması fiziksel model deneyleri yapılmaktadır. Laboratuvarda görevli İnşaat Yüksek Mühendisi Şükrü Emrah Arıkan ve İnşaat Mühendisi Dr. Olcay Eğriboyun tarafından deney süreçleri ve çalışmalar hakkında öğrencilerimize teknik bilgilendirme yapılmıştır.

ziyaret-1 ziyaret-1 ziyaret-1 ziyaret-1 ziyaret-1